ET MER BÆREKRAFTIG SORTIMENT: WOOLY, MARGRETHE & LILLEHAMMER

Italia har en lang historie med veving og produksjon av fantastiske tekstiler til både beklednings- og konfeksjonsindustrien. I området rundt Prato har det i mange år vært etablert en svært god prosess som har tatt en viktig plass i kretsløpet, der brukte tekstiler sorteres og omdannes til nye tekstiler.

Der finnes det en virksomhet som samler inn klær og andre tekstiler til gjenvinning. De sorterer og videresender hele klær til gjenbruksprosjekter, men også til hjelpeorganisasjoner. Det som ikke kan gjenbrukes, sorteres etter materiale. For eksempel blir alt ullmateriale resirkulert gjennom en prosess hvor man først fargesorterer og deretter bearbeider det til ullfibre som spinnes til nytt garn.

Takket være fargesorteringen av de innsamlede tekstilene, brukes det ingen kjemikalier eller vann til å lage forskjellige farger og nyanser på ullgarnet – noe som også er viktig for miljøet.

Tekstilet Wooly består av 70 % resirkulert ull fra denne prosessen. Et virkelig unikt tekstil som egner seg utmerket i et offentlig miljø, med et varmt, men samtidig skandinavisk preg. Vi har en enorm fargepalett med mer enn 50 fantastiske farger og mange finnes også i to forskjellige bredder. Kolleksjonen er også sertifisert i henhold til GRS.

Tekstilet Margrethe består også av 70 % resirkulert ull fra denne prosessen og egner seg godt i offentlige miljøer. Kolleksjonen leveres i 28 farger.

Lillehammer er vårt nyeste tilskudd og en søsterkolleksjon til ovennevnte. Tilgjengelig i 39 forskjellige farger, inspirert av vakker natur med grønne daler og høye fjell. Lillehammer består av 70% ull og er farget uten bruk av vann.


Vil du lese mer om tekstilet eller se alle fargene i kolleksjonen kan du gjøre det her:

Vil du lese mer om Nevotex’ satsing på et mer bærekraftig sortiment? Da kan du gjøre det her