ET MER BEREKRAFTIG SORTIMENT: PURIA

PURIA – Biobasert kunstlær.

Etter mange års utvikling kan vi nå presentere et unikt materiale bestående av mer enn 50 % biobaserte råvarer, det nye kunstlæret Puria. Materialet er laget av rester eller avfall fra matproduksjon, noe som gjør at det ikke forstyrrer næringskjeden. Materialet er også 100 % vegansk og baksiden er laget av GOTS-sertifisert bomull.

Puria har en slitesterk, men myk og fleksibel overflate som gjør den egnet i mange miljøer som helse og omsorg, sportsutstyr, hjemmemiljø og ikke minst i marin sektor. Det er testet og godkjent for bruk til barnemøbler og leker og oppfyller Øko-tex 100 klasse 1. Puria har en fint preget overflate og lagerføres i 21 forskjellige farger.

Produktet er selvsagt ftalatfritt, har gjennomgått flere tester og oppfyller høye krav. Den har høy brannkarakter og oppfyller EN 1021 1 & 2, samt høy lysekthet (6) som gjør den egnet i et marint miljø som kledning, for eksempel om bord i en båt. Puria selges i metervare og har en bredde på 140 cm, en tykkelse på 1,1 mm ± 0,2 og en vekt på 650 gr/m².