MØBELTEKSTILER

KATTEGATTGYMNASIET

MØBELTEKSTIL SETTER FARGE PÅ PRESTISJEPROSJEKT I HALLAND

Det nye Kattegattgymnasiet i Halmstad er ett av de største prosjektene i byens moderne historie, med en endelig prislapp på mer enn en halv milliard kroner. Da skolens aula skulle innredes, falt valget på møbeltekstilet Lido fra Nevotex − som oppfylte de høye kravene til farge, form og kvalitet.
 
I august 2020 ble den store aulaen på Kattegattgymnasiet innviet. Den har plass til nærmere 500 personer og er kronen på verket i kjempebygget, som ble ferdigstilt i løpet av 2021. Aulaen blir brukt til eksterne gjester, live-arrangementer, etterutdanning og skoleaktiviteter for de nærmere 1500 elevene. Gymnasleder Rikard Sjödahl slår fast at lokalene er bygd for å oppfylle fremtidens krav.
 
− Aulaen er virkelig flott og forseggjort i alt frakonstruksjon og teknologi til materialer og farger. Stolene er veldig behagelige. Tekstilet er slitesterkt, og det er viktig. I tillegg til at aulaen oppfyller alle krav til arbeidsmiljø, brannsikkerhet og slitestyrke i et offentlig miljø, er stolene fantastisk gode å sitte i og tekstilet har en nydelig farge. Sammen med den øvrige innredningen har dette blitt en skikkelig fargeeksplosjon.

FARGE OG FORM FOR FREMTIDEN

Rikard Sjödahl sitter gjerne og jobber i aulaen, de tilstøtende auditoriene eller skolens åpne områder. Han ønsker å være tilgjengelig for elevene i løpet av skoledagen, og de nye lokalene gir ham mulighet til dette. Kattegattprosjektet har vært hverdagen hans de siste tre årene. Særlig fremhever han det gode samarbeidet som har preget kontakten med leverandørene.
– Alt har fungert utrolig bra, ikke minst med tanke på prosjektets størrelse. Det har virkelig vært et mønstereksempel, fastslår Rikard Sjödahl.

I Kattegattprosjektet har Nevotex samarbeidet med møbelprodusenten Balzar Beskow, som designer og produserer innredning til offentlige miljøer. Aulaen i Halmstad er ett av mange fellesprosjekter for de to familiebedriftene, som jobber med lokal forankring i et globalt marked – og som har lang og solid erfaring fra skandinavisk innredning og design.

− Jeg anbefaler gjerne Nevotex så ofte jeg kan når jeg er i kontakt med arkitekter. Det er en utrolig god leverandør med et stort produktsortiment og høy kvalitet til en god pris, sier anleggsleder Thomas Pettersson i Balzar Beskow.

TIDSPRESS KREVER EN PÅLITELIG LEVERANDØR

Thomas Pettersson beskriver hvert prosjekt som unikt. Møbler blir spesialdesignet etter behov og korte ledetider er standard. Arbeid under tidspress krever imidlertid at alt klaffer, og der er Nevotex en pålitelig leverandør som også leverer tapetseringsmateriale til selskapet.
− Nevotex har store lagre, og leveringstidene har aldri vært noe problem. Vi forsøker å samarbeide med dem så ofte vi kan, sier Thomas Pettersson.

Balzar Beskow produserer alt fra enkeltmøbler til hele innredninger. Prisen på møbeltekstiler varierer mye fra leverandør til leverandør, og er det snakk om store volumer kan prisforskjellen bli på flere hundre tusen kroner. I dette tilfellet falt valget på tekstilet Lido, som nå pryder setene på til sammen 580 stoler i den nye aulaen og tilliggende auditorier. Da anbudene kom inn og alternativene ble gjennomgått, var det tekstilet fra Nevotex som best oppfylte de høye kravene til kvalitet og pris, kombinert med fargene og egenskapene som arkitekten ønsket.

– Nevotex’ kolleksjon av møbeltekstiler har en utrolig fin og anvendelig fargepalett, og det ferdige resultatet innfrir forventningene, fastslår Henrik Geijer i Fredblad Arkitekter i Halmstad.

KUNDE: Balzar Beskow
OBJEKT: Kattegattgymnasiet
BEKLEDNINGSMATERIALE: Møbelstoff Lido 32 Turquise
Lido er ett av våre mest populære møbeltekstiler og brukes både til enkeltmøbler og hele interiører. Et slitesterkt og praktisk tekstil som finnes i 89 farger – høy kvalitet til en god pris.

FREDRIK TARENIUS

Salgsleder, Nevotex