MØBELTEKSTILER

KATTEGATTGYMNASIET

MØBELSTOFFET SOM SETTER FARGE PÅ PRESTISJEPROSJEKT I HALLAND

Det nye Kattegattgymnasiet i Halmstad er et av de største prosjektene i byens moderne historie, med en endelig prislapp på mer enn en halv milliard kroner. Da skolens aula skulle innredes, falt valget på møbelstoffet Lido fra Nevotex − som oppfylte de høye kravene til farge, form og kvalitet.
 
I august 2020 ble den store aulaen på Kattegattgymnasiet innviet. Med plass til nærmere 500 personer er den kronen på verket i kjempebygget som vil bli ferdigstilt i løpet av 2021. Aulaen skal brukes til eksterne gjester, livearrangementer, etterutdanning og skoleaktiviteter for de nærmere 1500 elevene. Gymnasleder Rikard Sjödahl slår fast at lokalene er bygd for å oppfylle fremtidens krav.
 
− Aulaen er virkelig flott og forseggjort i alt fra konstruksjon og teknologi til materialer og farger. Stolene er veldig behagelige. Stoffet er slitesterkt, og det er viktig. I tillegg til at aulaen oppfyller alle krav til arbeidsmiljø, brannsikkerhet og slitestyrke i et offentlig miljø, er stolene veldig gode å sitte i og stoffet har en nydelig farge. Sammen med den øvrige innredningen blir det en skikkelig fargeeksplosjon.

FARGE OG FORM FOR FREMTIDEN

Rikard Sjödahl sitter gjerne og jobber i aulaen, i de tilstøtende auditoriene eller i skolens åpne områder. Han ønsker å være tilgjengelig for elevene i løpet av skoledagen, og de nye lokalene gir ham muligheten til det. Kattegattprosjektet har vært hans hverdag de siste tre årene. Særlig fremhever han det gode samarbeidet som har preget kontakten med leverandørene.
 
– Alt har fungert utrolig bra, ikke minst med tanke på prosjektets størrelse. Det har virkelig vært et mønstereksempel, fastslår Rikard Sjödahl.

I Kattegattprosjektet har Nevotex samarbeidet med møbelprodusenten Balzar Beskow, som designer og produserer innredning til offentlige miljøer. Aulaen i Halmstad er et av mange fellesprosjekter for de to familiebedriftene som jobber med lokal forankring i et globalt marked – og som har lang og solid erfaring fra svensk innredning og design.

− Jeg anbefaler gjerne Nevotex så ofte jeg kan i min kontakt med arkitekter. Det er en utrolig bra leverandør med et stort produktsortiment og høy kvalitet til en god pris, sier anleggsleder Thomas Pettersson i Balzar Beskow.

TIDSPRESS KREVER EN PÅLITELIG LEVERANDØR

Thomas Pettersson beskriver hvert prosjekt som unikt. Møbler blir spesialdesignet etter behov og korte ledetider er standard. Arbeid under tidspress krever imidlertid at alt klaffer, og der er Nevotex en pålitelig leverandør som også leverer tapetseringsmateriale til selskapet.

− Nevotex har store lagre, og leveringstidene har aldri vært noe problem. Vi forsøker å samarbeide med dem så ofte vi kan, sier Thomas Pettersson.

Balzar Beskow produserer alt fra enkeltmøbler til hele innredninger. Prisen på møbeltekstiler varierer mye fra leverandør til leverandør, og er det snakk om store volumer, kan prisforskjellen bli på flere hundre tusen kroner. I dette tilfellet falt valget på stoffet Lido, som nå pryder setene på til sammen 580 stoler i den nye aulaen og tilliggende auditorier. Da anbudene kom inn og alternativene ble gjennomgått, var det stoffet fra Nevotex som best oppfylte de høye kravene til kvalitet og pris kombinert med fargene og egenskapene som arkitekten ønsket.

– Nevotex’ kolleksjon av møbeltekstiler har en utrolig fin og anvendelig fargepalett, og det ferdige resultatet innfrir forventningene, fastslår Henrik Geijer i Fredblad Arkitekter i Halmstad.

KUNDE: Balzar Beskow
OBJEKT: Kattegattgymnasiet
BEKLEDNINGSMATERIALE: Møbelstoff Lido 32 Turquise
“Lido er et av våre mest populære møbelstoffer og brukes både til enkeltmøbler og hele interiører. Et slitesterkt og praktisk møbelstoff som finnes i 89 farger – høy kvalitet til en god pris.”

FREDRIK TARENIUS

Salgsleder, Nevotex