DESIGNEDE TEKSTIL

UNIKT SAMARBEID UTVIKLER ET NYTT PRODUKTOMRÅDE

Vi har hatt privilegiet av å starte et unikt prosjekt, hvor Lisa Larsons kunstneriske uttrykk møter tekstiler av eksklusiv kvalitet. Vi har stor respekt for Lisa Larsons særpregede design, og lanserer nå en helt unik kolleksjon av tekstiler til både møbler, gardiner og putetrekk med tre motiver: løven Leo, sebraen Zebra og katten Mikey.

FRA KUNST PÅ KERAMIKK TIL KUNST PÅ TEKSTIL OG PUTER

KJENTE KUNSTVERK LEVER VIDERE SOM TEKSTILTRYKK

Lisa Larson har vært en anerkjent keramiker i over 60 år, og hennes fantastiske dyrefigurer er godt kjent langt utenfor Sveriges grenser. Vi har stor respekt for hennes unike design og er stolte over å kunne videreføre arven. Vi ser med spenning frem til mottakelsen av det nye produktområdet.

Lisa Larson har naturligvis vært sterkt involvert i prosjektet, og har valgt tekstilene med stor omhu. Nevotex har sammen med Lisa Larson valgt ut disse figurene fordi de ligger så nært hjertet vårt. Dette er en helt spesiell tekstilkolleksjon til møbler, gardiner og putetrekk, som i første omgang lanseres med de tre motivene løven Leo, sebraen Zebra og katten Mikey.

KJENTE KUNSTVERK TRYKT PÅ TEKSTILER OG SOM PUTETREKK, SIGNERT LISA LARSON

KOLLEKSJON MED TRYKTE DESIGNTEKSTILER

Putene er laget av tekstilet Moa (Ökotex-sertifisert) som er vevd i Italia. Trykket er laget i Sverige av det svenske trykkeriet Stallaholm. Putetrekkene er sydd av vår egen sømproduksjon i Nässjö, og motivene er trykt på et tekstil av lin og bomull kalt Caleido. Tekstilen veves på samme veveri som putetrekket, trykkes i Stallaholm og er også Ökotex-sertifisert. De trykte tekstilene finnes i 16 forskjellige mønsterbilder.

Løve- og sebraputen er tilgjengelig i størrelsene 40 x 40 cm og 50 x 50 cm med hvit eller beige bunn. Katten Mikey er tilgjengelig i de samme fargene i størrelse 60 x 40 cm.

LISA LARSONS KJENTE VERK ER TRYKT PÅ TEKSTIL

Vi er stolte over å kunne formidle en kulturarv og lanserer en kolleksjon av putetrekk og trykte tekstiler med Lisa Larsons elskede motiver. Akkurat som Lisas respekt for fine materialer, har vi valgt tekstiler av svært høy kvalitet. Du finner nå løven Leo, sebraen Zebra og katten Mikey i nye sammenhenger på Öko-tex-sertifiserte tekstiler.

Jeg har alltid vært fascinert av tekstiler – det er nesten som å velge en glasur. Når jeg ser et vakkert tekstil, tror jeg det kan passe her og der og i dette prosjektet er det spesielt kvaliteten på tekstilene som har vært inspirerende.

Lisa Larson

Keramiker

Les den svenske pressemeldingen om samarbeidet, der Nevotex og Lisa Larson lanserer designtekstiler:

Nevotex Lisa-Larson 2022 Designade textilier