ET MER BÆREKRAFTIG UTVALG: VITORIA

Vi i Nevotex har startet et samarbeid med et mindre familieeid garveri som har bestemt seg for å utvikle et kvalitetsskinn med så liten innvirkning på miljøet som mulig. Det handler om å gjøre hele prosessen så bærekraftig som mulig. Garveriet kjøper alle sine huder fra lokale slakterier som de har kontinuerlig kontakt med, noe som betyr at alle hudene er friske og de transporteres korte avstander. Råhudene er europeiske uten knølhval eller brennmerker og kommer fra nøye utvalgte leverandører i garveriets nærområde. Vi kaller det Olive garvet skinn.
Selve garveprosessen gjøres naturlig med olivenblader som virkestoff. Bladene kommer fra oliventrær i nærområdet, hvor bladene males til et pulver som deretter brukes i garveprosessen. I denne garveprosessen brukes det ikke krom eller andre metaller som kan påvirke naturen negativt. Garveriet har også eget vannrenseanlegg i området hvor alt vann renses før det slippes ut i avløpssystemet. Av elektrisiteten som brukes på fabrikken blir mer enn halvparten produsert av egne solcellepaneler, og målet er å nå 100 % solenergi I løpet av nærmeste fremtid.
Om du lukter på hudene, kan du kjenne lukten av oliven, som da kommer fra garveprosessen med olivenpulveret. Kan det bli en mer naturlig og autentisk følelse enn dette ? Vår olivengarvede hud kommer i tre forskjellige kvaliteter, alle fra den samme «grønne» prosessen. Vitoria er av den fineste anilinkvalitet med en myk og behagelig følelse. Det er her alle naturlige og ekte variasjoner opptrer, og skaper en følelse av høy kvalitet når kun det beste er godt nok.
 
Det føles riktig for oss i Nevotex å være med på hvordan vi kan redusere miljøpåvirkningen av produktene vi selger og markedsfører. Du kan bidra ved å velge Vitoria til dine kledningsprosjekter. Vil du lese mer om produktspesifikasjonen og se kolleksjonens ulike farger? Klikk her.