ET MER BÆREKRAFTIG SORTIMENT: VITORIA

I Nevotex har vi startet et samarbeid med et mindre, familieeid garveri som har utviklet en kvalitetshud med så liten innvirkning på miljøet som mulig. Her handler det om å gjøre hele prosessen så bærekraftig som mulig. Garveriet kjøper alle huder fra lokale slakterier, noe som betyr at hudene er ferske og transporteres over korte strekninger. Råhudene er europeiske, uten bulker eller brennmerker, og kommer fra nøye utvalgte leverandører i garveriets nærområde.

Selve garveprosessen gjøres på en naturlig måte, med olivenblader som virkestoff. Bladene kommer fra oliventrær som er dyrket i nærområdet og males til et pulver. Når man tilsetter vann, dannes det et ekstrakt som brukes til garving. I denne garveprosessen brukes det ikke krom eller andre metaller som kan påvirke naturen negativt. Garveriet har også et eget vannrenseanlegg på området, hvor alt vann renses før det slippes ut i avløpssystemet. Mer enn halvparten av elektrisiteten som brukes på fabrikken produseres av egne solcellepaneler, og målet er å nå 100 % solenergi i løpet av nærmeste fremtid.
Om du lukter på hudene, kan du kjenne lukten av oliven som kommer fra garveprosessen med ekstraktet fra olivenbladene. Kan man få en mer naturlig og autentisk følelse enn dette? Den olivengarvede huden er tilgjengelig i tre forskjellige kvaliteter – og alle er laget med hjelp av den samme «grønne» prosessen. Vitoria har en førsteklasses anilinkvalitet som føles myk og behagelig.

Vil du lese mer om produktspesifikasjonene og se de forskjellige fargene i kolleksjonen? Klikk her.