DESIGNER TEKSTIL

UNIKT SAMARBEID UTVIKLER ET NYTT PRODUKTOMRÅDE

Vi har hatt det privilegium å være involvert i et unikt prosjekt hvor Lisa Larsons kunstneriske uttrykk møter kvalitetsstoffer. Med stor respekt for Lisa Larsons unike design, lanserer vi en helt unik kolleksjon med stoff i metervis til både møbler og gardiner, samt putetrekk med de tre motivene: Løven Leo, Zebra sebraen og katten Mikey.

FRA KUNST PÅ KERAMIKK TIL KUNST PÅ TEKSTIL OG PUTER

KJENT KUNSTVERK FÅ NYTT LIV TRYKT I STOFF

Etter over 60 år som anerkjent keramiker er Lisa Larsons fantastiske dyrefigurer godt kjent langt utenfor Sveriges grenser. Med stor respekt for hennes unike design og med stolthet over å videreføre en arv, ser vi med spenning frem til mottakelsen av denne lanseringen og vårt nye produktområde.

Lisa Larson har naturligvis vært sterkt involvert i prosjektet og har valgt stoffene med stor omhu. Nevotex har sammen med Lisa Larson valgt disse figurene rett og slett fordi de ligger så nært vårt hjerte. Det er en helt unik kolleksjon med stoffer til både møbler og gardiner, samt putetrekk med de tre motivene som ble lansert i utgangspunktet: Løven Leo, Zebraen Zebra og katten Mikey.

STOFF OG PUTETREKK SIGNERT LISA LARSON

DESIGN TEKSTILE

Putene er laget av et stoff Moa (Ökotex-sertifisert) og vevd i Italia. Trykket er laget i Sverige av det svenske trykkeriet Stallaholm. Putetrekkene er sydd av vår egen syproduksjon i Nässjö. De trykte stoffene er trykket på et stoff av lin og bomull kalt Caleido. Dette tekstilet er vevd på samme veveri som dekkputene, trykt av Stallaholm og er også Ökotex-sertifisert. Disse trykte stoffene kan velges i 16 forskjellige mønsterbilder.

Løveputen og Zebraputen er tilgjengelig i størrelsene 40 x 40 cm og 50 x 50 cm med hvit eller beige bunn. Katten Mikey er tilgjengelig i de samme fargene i størrelse 60 x 40 cm.

LISA LARSONS KJENTE VERK ER TRYKKET PÅ STOFF

Med stoltheten over å kunne formidle en arv, lanserer vi en kolleksjon av putetrekk og også trykte stoffer med Lisa Larsons elskede motiver. Akkurat som Lisas respekt for mulighetene til fine materialer, har vi valgt tekstiler av meget høy kvalitet. På Öko-tex-sertifiserte stoffer med trykk- og syproduksjon i Sverige finner løven Leo, sebraen Zebra og katten Mikey nye sammenhenger.

Jeg har alltid vært fascinert av stoffer. Det er som å velge en glasur, når jeg ser et vakkert stoff tror jeg det kan passe her og der og i dette prosjektet er det spesielt kvaliteten på stoffene som har vært inspirerende.

Lisa Larson

Keramiker

Svensk pressemelding om samarbeidet når Nevotex og Lisa Larson lanserer Designertekstiler:

Nevotex Lisa-Larson 2022 Designade textilier